Wachten op 2021?

Ben jij wat betreft het maken van plannen voor groei van je bedrijf al aan het wachten tot 2020 afgelopen is en je weer fris aan 2021 kunt beginnen? Dan daag ik je graag uit om anders te gaan kijken naar het stellen van je doelen. Vergeet de jaarwisseling!

Een jaar is precies de tijd dat de aarde om de zon draait. Niet meer en niet minder. Een jaar is niet uitgevonden om als periode te nemen voor het realiseren van je doelen, toch wordt een jaar hier standaard voor gebruikt.

Herken je ook deze nadelen van een jaar als planperiode?

  • Moeilijk te voorspellen wat er nog op je pad komt.
  • Goede voornemens in januari die snel afzwakken.
  • Stress van de eindejaars-rush
  • De periode is zo lang dat je niet goed aan kunt voelen wat je realistisch kunt bereiken.
 

Om deze redenen werk ik met Power Blocks van 12 weken. Mede gebaseerd op het boek The 12 Week Year van Brian Moran. In het kort: doelen stellen per 12 weken, vertalen naar dagelijkse en wekelijkse acties en elke 12 weken resultaten zien.

Dit is wezenlijk anders dan kwartaal denken, wat enkel gebaseerd is op het opknippen van jaardoelen.

De voordelen van planning en uitvoering per 12 weken:

  • De periode is kort genoeg om je doelen heel concreet te formuleren.
  • De periode is lang genoeg om ook echt een stap te maken.
  • 12 weken zijn te overzien en redelijk voorspelbaar.
  • Je moet wekelijks en dagelijks actie ondernemen richting je doelen. Twee slechte weken kun je jezelf niet permitteren.
  • Focus op maximaal 3 concrete doelen.
 

Wat kun jij de komende 12 weken bereiken?

Groeien is geen project,

Groeien is een proces.

Nieuwsgiering naar wat Power Blocks voor het realiseren van jouw ondernemersdoelen kunnen betekenen? Plan direct hieronder een 30 minuten Zoom-gesprek met mij. Dan laat ik je graag vrijblijvend zien wat deze methode voor jou als ondernemer kan betekenen.

Vind je het interessant om mijn artikelen vaker te lezen, schrijf je dan onderaan de pagina in voor deze Grip en Groei tips.

Over Marjon Cremers

Mijn naam is Marjon Cremers, ik help ondernemers om het beste uit hun bedrijf te halen. Wil je eens sparren over jouw bedrijf en toekomstplannen plan dan hier een Zoom gesprek.

Andere blogs

Idee Scan

Heb jij ook zo’n fantastisch idee voor je bedrijf in je hoofd, maar komt het er niet van om er mee aan de slag te

Van uitstellen naar aanpakken

Meer dan de helft van de ondernemers geeft aan wekelijks of zelfs dagelijks last te hebben van uitstelgedrag. Het lukt niet om te doen wat

Bericht van Sinterklaas

Beste ondernemer,   Sint wil je graag in het zonnetje zetten, Dit jaar zal wel gevoeld hebben als een estafetten.   Je hebt een speciale

Wachten op 2021?

Ben jij wat betreft het maken van plannen voor groei van je bedrijf al aan het wachten tot 2020 afgelopen is en je weer fris

Staar je niet SMART

Er is een misvatting over het stellen van doelen. Er wordt vaak gesuggereerd dat als je je doel maar SMART genoeg maakt en genoeg motivatie

E-Book

Dit E-book staat vol tips om los te komen van de waan van de dag en te werken AAN je bedrijf.

Vraag het hier gratis aan.