Hoe heb jij afgelopen week gescoord?

PSV-Willem II 3-0 en Wout Poels 6e in de Vuelta. Zomaar wat sportuitslagen van afgelopen weekend. Sport is interessant omdat we scores bijhouden.

Houdt jij score van jezelf bij? Mijn score van afgelopen week was 94%. Meten van voortgang geeft de mogelijkheid om punten voor verbetering te zien.

Maar wat meet je dan? Je kunt je resultaten meten en je activiteiten. Dit zijn twee verschillende dingen. Vaak worden alleen resultaten gemeten, maar ik pleit er voor om vooral ook je activiteiten te meten.

Afgelopen week heb ik 100% van mijn strategische taken uitgevoerd en 88% van de uren gerealiseerd die ik gepland had. Beide activiteitenmeters.

Stel je wilt meer omzet. Je plan om dit te realiseren is om elke week 5 potentiele klanten te bellen. De meesten mensen kijken vervolgens alleen per maand of hun omzet gestegen is, ze kijken dus alleen naar het resultaat. Wat nu als je omzet niet of maar een beetje gestegen is, zit je dan op de goede weg? Dit kun je alleen zien door ook je activiteiten bij te houden.

Wat zijn de voordelen van het bijhouden van je geplande activiteiten?

  • Je kunt sneller bijsturen. Resultaten zijn vaak pas met een vertraging in tijd zichtbaar, door activiteiten bij te houden, zie je sneller of je op de juiste weg zit.

  • Het is motiverender, want je hebt meer controle over je activiteiten dan over de uitkomst ervan.

  • Je kunt vaststellen waarom je een doel niet gehaald hebt. Was je plan niet goed of heb je onvoldoende gedaan aan de uitvoering. Vaak wordt een plan gewijzigd, terwijl het plan wel goed was, maar niet consequent genoeg uitgevoerd.

Een paar tips:

  • Bekijk wekelijks je activiteit en slechts per maand of kwartaal je resultaat. Resultaat is vaak pas vertraagd zichtbaar.

  • Streef naar goed, niet naar perfect. Als je al 85% van je acties uitvoert heb je grote kans dat je snel dichter bij je doel komt. Zelfs bij uitvoering van maar 70% maak je nog voortgang. 

  • Haak niet af als je een keer geen 100% haalt. Meten is niet afrekenen, maar feedback, het doel is jezelf verbeteren.

Meten wordt vaak nagelaten of verzand omdat het confronterend kan zijn, maar hoe sneller je de realiteit ziet, hoe sneller je kunt bijsturen. Daarom werk ik in mijn business coaching met doelen stellen en activiteiten plannen in Power Blocks van 12 weken.  

Groeien is geen project,

Groeien is een proces.

Nieuwsgierig wat 12 weken planning voor jouw doelstellingen kan betekenen? Op maandag 23 november van 19.30 tot 20.30 uur geef ik een gratis online workshop Power Block Planning. Meld je hieronder direct aan. 

 

Ik meld mij aan voor de gratis online workshop Power Block Planning op 23 november.

Over Marjon Cremers

Mijn naam is Marjon Cremers, ik help ondernemers om het beste uit hun bedrijf te halen. Wil je eens sparren over jouw bedrijf en toekomstplannen plan dan hier een Zoom gesprek.

Andere blogs

Idee Scan

Heb jij ook zo’n fantastisch idee voor je bedrijf in je hoofd, maar komt het er niet van om er mee aan de slag te

Van uitstellen naar aanpakken

Meer dan de helft van de ondernemers geeft aan wekelijks of zelfs dagelijks last te hebben van uitstelgedrag. Het lukt niet om te doen wat

Bericht van Sinterklaas

Beste ondernemer,   Sint wil je graag in het zonnetje zetten, Dit jaar zal wel gevoeld hebben als een estafetten.   Je hebt een speciale

Wachten op 2021?

Ben jij wat betreft het maken van plannen voor groei van je bedrijf al aan het wachten tot 2020 afgelopen is en je weer fris

Staar je niet SMART

Er is een misvatting over het stellen van doelen. Er wordt vaak gesuggereerd dat als je je doel maar SMART genoeg maakt en genoeg motivatie

E-Book

Dit E-book staat vol tips om los te komen van de waan van de dag en te werken AAN je bedrijf.

Vraag het hier gratis aan.