Idee Scan

Heb jij ook zo’n fantastisch idee voor je bedrijf in je hoofd, maar komt het er niet van om er mee aan de slag te gaan?

Je hebt een idee voor een nieuw product of nieuwe dienst, je ziet kansen bij een nieuwe doelgroep, je wilt verkennen hoe je nieuwe technieken kunt gebruiken of je ziet mogelijkheden om je organisatie te verbeteren. 

Maar je hebt het druk met mail, telefoon, afspraken, vragen, problemen, offertes, enz. En voor je het door hebt is er weer een maand voorbij.

 

Tijd

Het uitwerken en implementeren van nieuwe ideeën is zeer belangrijk voor de groei en ontwikkeling van je bedrijf. Het lijkt vaak dat je er geen tijd voor hebt omdat het geen acute nood heeft, maar mijn ervaring bij veel ondernemers die ik adviseer is dat het wel lukt om tijd te maken als het idee stapsgewijs aangepakt wordt.

 

Een idee voor groei en ontwikkeling van je bedrijf is vaak nog erg vaag als het in je hoofd zit en waarschijnlijk heb je er ook nog wel wat twijfels bij. Is dit wel realistisch? Kan ik daar wel genoeg voor vragen? Is er behoefte aan? Hoeveel gaat het kosten? Hoe ga ik het precies uitvoeren? Daarom moet je het eerst gestructureerd en pragmatisch uitwerken. Pas daarna kun je ook echt stappen voor de uitvoering zetten. Als je je idee en de aanpak goed doordacht hebt dan is de uitvoering vaak niet zo’n probleem. Ook niet als je het druk hebt, een analyse en plan maken aan de voorkant besparen namelijk heel veel tijd in de uitvoering. 

 

Idee Scan

Op hoofdlijnen ziet dit er als volgt uit:

  1. Onderzoek de haalbaarheid van je idee
  2. Onderzoek de impact van je idee op je bedrijf en organisatie
  3. Maak een actieplan

 

Over een paar weken komt de training Idee Scan online, hiermee kun je op eigen tempo jouw idee stapsgewijs uitwerken. Per stap krijg je tips, tools en hulpvragen om het scherp te krijgen zonder dat je iets vergeet. Door je idee uit te werken volgens de Idee Scan methode zal je op korte termijn resultaten zien. (Of je komt onderbouwd tot de conclusie dat je jouw energie en geld beter ergens anders in kunt investeren. Dat is natuurlijk ook zeer waardevol om te weten.)

  

 

Laat hieronder je naam en e-mailadres achter dan laat ik het je weten als de training online is. 

Over Marjon Cremers

Mijn naam is Marjon Cremers, ik help ondernemers om het beste uit hun bedrijf te halen. Wil je eens sparren over jouw bedrijf en toekomstplannen plan dan hier een Zoom gesprek.

Andere blogs

Avond van de Ondernemersduo's

Avond van de Ondernemersduo’s

Wat een toffe avond was dit! Bedankt voor alle aanwezige ondernemersduo’s. Bekijk hieronder de aftermovie, gemaakt door Henk van IJzendoorn van www.rewindproductions.nl  Alleen ga je

Samen ondernemen

Onderneem jij samen met een partner of compagnon en merk je dat jullie in de waan van de dag  niet altijd toekomen aan de ontwikkeling

Vierkanten wielen

Groeioverleg

Groei zorgt voor frictie, ook wel groeipijnen genoemd. Hoe zorg je er nu voor dat deze frictie in je voordeel werkt en niet tegen je

Groeistrategieën

Waar liggen de groeikansen voor jouw bedrijf? Een vraag waar ik het veel met ondernemers over heb. Maar laten we eerst eens kijken wat groei

E-Book

Dit E-book staat vol tips om los te komen van de waan van de dag en te werken AAN je bedrijf.

Vraag het hier gratis aan.