Idee Scan

Heb jij ook zo’n fantastisch idee voor je bedrijf in je hoofd, maar komt het er niet van om er mee aan de slag te gaan?

Je hebt een idee voor een nieuw product of nieuwe dienst, je ziet kansen bij een nieuwe doelgroep, je wilt verkennen hoe je nieuwe technieken kunt gebruiken of je ziet mogelijkheden om je organisatie te verbeteren. 

Maar je hebt het druk met mail, telefoon, afspraken, vragen, problemen, offertes, enz. En voor je het door hebt is er weer een maand voorbij.

 

Tijd

Het uitwerken en implementeren van nieuwe ideeën is zeer belangrijk voor de groei en ontwikkeling van je bedrijf. Het lijkt vaak dat je er geen tijd voor hebt omdat het geen acute nood heeft, maar mijn ervaring bij veel ondernemers die ik adviseer is dat het wel lukt om tijd te maken als het idee stapsgewijs aangepakt wordt.

 

Een idee voor groei en ontwikkeling van je bedrijf is vaak nog erg vaag als het in je hoofd zit en waarschijnlijk heb je er ook nog wel wat twijfels bij. Is dit wel realistisch? Kan ik daar wel genoeg voor vragen? Is er behoefte aan? Hoeveel gaat het kosten? Hoe ga ik het precies uitvoeren? Daarom moet je het eerst gestructureerd en pragmatisch uitwerken. Pas daarna kun je ook echt stappen voor de uitvoering zetten. Als je je idee en de aanpak goed doordacht hebt dan is de uitvoering vaak niet zo’n probleem. Ook niet als je het druk hebt, een analyse en plan maken aan de voorkant besparen namelijk heel veel tijd in de uitvoering. 

 

Idee Scan

Op hoofdlijnen ziet dit er als volgt uit:

  1. Onderzoek de haalbaarheid van je idee
  2. Onderzoek de impact van je idee op je bedrijf en organisatie
  3. Maak een actieplan

 

Over een paar weken komt de training Idee Scan online, hiermee kun je op eigen tempo jouw idee stapsgewijs uitwerken. Per stap krijg je tips, tools en hulpvragen om het scherp te krijgen zonder dat je iets vergeet. Door je idee uit te werken volgens de Idee Scan methode zal je op korte termijn resultaten zien. (Of je komt onderbouwd tot de conclusie dat je jouw energie en geld beter ergens anders in kunt investeren. Dat is natuurlijk ook zeer waardevol om te weten.)

  

 

Laat hieronder je naam en e-mailadres achter dan laat ik het je weten als de training online is. 

Over Marjon Cremers

Mijn naam is Marjon Cremers, ik help ondernemers om het beste uit hun bedrijf te halen. Wil je eens sparren over jouw bedrijf en toekomstplannen plan dan hier een Zoom gesprek.

Andere blogs

Idee Scan

Heb jij ook zo’n fantastisch idee voor je bedrijf in je hoofd, maar komt het er niet van om er mee aan de slag te

Van uitstellen naar aanpakken

Meer dan de helft van de ondernemers geeft aan wekelijks of zelfs dagelijks last te hebben van uitstelgedrag. Het lukt niet om te doen wat

Bericht van Sinterklaas

Beste ondernemer,   Sint wil je graag in het zonnetje zetten, Dit jaar zal wel gevoeld hebben als een estafetten.   Je hebt een speciale

Wachten op 2021?

Ben jij wat betreft het maken van plannen voor groei van je bedrijf al aan het wachten tot 2020 afgelopen is en je weer fris

Staar je niet SMART

Er is een misvatting over het stellen van doelen. Er wordt vaak gesuggereerd dat als je je doel maar SMART genoeg maakt en genoeg motivatie

E-Book

Dit E-book staat vol tips om los te komen van de waan van de dag en te werken AAN je bedrijf.

Vraag het hier gratis aan.