Boek

In 10 stappen succesvol samen ondernemen

Maart-2020

Deze maand heb ik een deal gesloten met een uitgever voor het uitbrengen van een boek voor ondernemersduo's en -teams. Dit zal voor de zomer gelanceerd worden.

 

Ik werk veel met ondernemersteams (man/vrouw, broer/zus, vader/dochter, studiegenoten, compagnons) hierdoor zie ik dagelijks de kracht hiervan, maar ook de uitdagingen. 

 

Natuurlijk is het vooral leuk om samen met iemand anders te ondernemen. Vaak vul je elkaar aan in kwaliteiten en kennis, waardoor je komt op 1 + 1 = 3. Maar samen ondernemen brengt ook extra uitdagingen met zich mee.

 

Uitspraken die ik vaak hoor:

  • We hebben 2x per jaar een heisessie, maar het lukt ons in de waan van de dag niet om de ideeën die we daar hebben uit te werken tot realisatie. 
  • We hebben onze prioriteiten niet altijd op 1 lijn.
  • Ons overleg is altijd operationeel gedreven, acute brandjes blussen. Het lukt ons niet om eens te werken aan de langere termijn doelen en ontwikkeling van ons bedrijf.
  • Mijn zoon wil het bedrijf overnemen, maar ik weet niet of hij het (meteen) alleen kan. Hoe kunnen we dit organiseren?

Voor input voor het boek wil ik graag de onderstaande vraag stellen aan ondernemers die hun bedrijf samen met een zakenpartner/compagnon hebben, zowel in eigendom als in dagelijkse leiding. Als dank ontvang je op de lanceerdatum een deel van het boek in pdf.


Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.