Mijn manier van werken

Mijn manier van werken is vanuit praktijkervaring volledig afgestemd op de behoefte van MKB ondernemers.

 

De 4 elementen zijn:

 

Alles op 1 A4

Ik houd niet zo van teksten schrijven en volgens mij houd jij niet zo van teksten lezen. Laten we elkaars tijd daar niet mee verdoen.

Daarom werk ik veel met visuele modellen om zaken inzichtelijk te maken en rapporteer ik altijd op 1 A4! Dit zorgt er voor dat bevindingen snel duidelijk zijn, je ze goed kunt onthouden en ze makkelijk te vertalen zijn naar een concreet plan van aanpak.  

 

Trajectbegeleiding, overzicht > inzicht > uitzicht

Als MKB ondernemer heb je niet de mogelijkheid om jezelf of een team dagen vrij te maken om na te denken over strategische opties voor je bedrijf. Het werk gaat immers gewoon door.

Je zit niet te wachten op een adviseur die eerst een maand nodig heeft om je bedrijf te analyseren en te leren kennen, vervolgens een advies oplevert en je daarna veel succes hier mee wenst.

 

Bij mijn methode is het niet noodzakelijk dat ik eerst alle ins en outs van je bedrijf ken. We werken namelijk samen en jij kent je bedrijf al als je broekzak, daarom kunnen we meteen aan de slag. Gedurende 6-12 maanden kiezen we elke maand een onderwerp of vraag waar je tegenaan loopt en we gaan hier volgens in 3 stappen mee aan de slag.

Kort overzicht scheppen van de situatie > overzicht.

Aan de hand van erkende modellen en methode analyseren hoe dit bij jouw bedrijf precies zit en waar verbeterkansen liggen > inzicht.

Dit vertalen naar een concreet en praktisch plan van aanpak > uitzicht.

 

Zo boek je elke maand vooruitgang en zet je in 6-12 maanden grote stappen met je bedrijf.

 

Je zult wel denken, dat zal dan wel duurder zijn, maar dat is zeker niet het geval doordat we veel tijd besparen in het analyseren en presenteren van bevindingen.

 

Vorm is vast, inhoud is maatwerk

Het is mijn ervaring dat deze manier van werken het meeste oplevert. Hier wijk ik dan ook niet van af. De inhoud is echter geen vaste agenda van onderwerpen zoals bij veel programma's. In onderling overleg kijken we samen welke onderwerpen in jouw bedrijf spelen en waar het meeste resultaat mee behaald kan worden.

 

Jij bent de ondernemer

Je neemt de beslissingen uiteindelijk zelf.

Jij kent je bedrijf, je klanten, je markt, jezelf en je mensen het allerbeste en bent dus ook de enige die uiteindelijk kan beslissen wat je hoe gaat doen.

 

Ik bied je inzichten in je bedrijf die je zelf nog niet kent en handvatten om hier actie op te ondernemen.

 

Zodat je belangrijke bedrijfsbeslissingen wel overwogen en met zelfvertrouwen kunt nemen en vervolgens met een duidelijk en praktisch plan aan de slag kunt om je doelstellingen dit jaar te realiseren. 

 

In de menubalk vind je de verschillende diensten:

Grip en Groei programma

Pizzasessie

Aanvullende diensten