Waardekatalysator

Waardekatalysator is voor MKB ondernemers, vanaf 20 FTE, die gericht willen werken aan de waarde van hun onderneming. 

 

Redenen om aan de waarde van je onderneming te werken:

- je wil je bedrijf over 3-5 jaar gaan verkopen.

- Je wil je bedrijf over enkele jaren overdragen via familieopvolging. De prijs is niet primair van belang, maar je wilt wel dat je bedrijf er zo goed mogelijk voor staat.

- Je bedrijf bestendig maken voor de toekomst.

- Je wil financiering ophalen middels verkoop van een aandelenbelang. Door de waarde te verhogen kun je meer financiering ophalen in relatie tot het percentage aandelen dat je hiervoor moet afstaan. 

- Groei versnellen.

- Je wil meer afstand kunnen nemen van je bedrijf zonder resultaten en continuïteit in gevaar te brengen.  

 

Om ondernemers gericht te kunnen helpen bij waardecreatie in hun onderneming heb ik mij vanaf begin 2019 aangesloten als partner bij Waardekatalysator. 

Hoe

 

Met Waardekatalysator werken we vanuit het principe: 'Waarde is maakbaar'. 

Dit betekent dat als je er gericht aan werkt winstgevendheid en verkoopwaarde hoger kunnen worden.

 

Het gaat om fundamentele verandering, op een 7-tal gebieden binnen je bedrijf. Dit leidt tot een toename in de waarde van minimaal 25%.


Uniek aan deze aanpak is het nadrukkelijk meenemen van mensen, gedrag en cultuur in het traject. Dit is van doorslaggevend belang voor een consistent resultaat.

 

Het concept bieden we in verschillende vormen en mate van diepgang aan:

- Quick Scan, in een tijdsbestek van circa 2 uur inventariseren van de mogelijkheden tot waardecreatie. 

Workshop, in een tijdsbestek van 2 dagdelen verkennen we samen met je managementteam alle 7 gebieden van waardecreatie. Dit leidt tot: een indicatieve waarde van de onderneming en een overzicht van verbetermogelijkheden voor waardeoptimalisatie. 

- VIP (Value Improvement Program), gedurende een in onderling afgestemde periode werken we samen aan het versnellen van de waardeontwikkeling van je bedrijf. 

Clinic of presentatie, middels een interactieve clinic of presentatie kunnen we een groep kennis laten maken met het onderwerp waardeoptimalisatie. Iedereen gaat naar huis met ideeën voor waardeoptimalisatie in zijn bedrijf. Dit is geschikt voor ondernemersverenigingen en banken of accountants die iets unieks en praktisch willen bieden voor hun leden of klanten. 

 

Voor meer informatie zie ook: www.waardekatalysator.nl 

 

Groeien is geen project,

groeien is een proces!

 


Weten welke waardeverhoging in jouw bedrijf mogelijk is?