Ondernemen is groeien

Waar sta jij over 1 jaar met je bedrijf?

Het MKB is een zeer belangrijke motor voor de economie. Deze motor draait op ondernemers die het lef hebben om met hun eigen geld en samen met investeerders risico's te nemen om hun visie te realiseren. 

 

Dit is waarom ik elke dag met veel plezier ondernemers adviseer om het beste uit hun bedrijf te halen. Al ruim 10 jaar adviseer ik MKB ondernemers vanuit een breed bedrijfskundig en financieel oogpunt. 

 

In mijn loopbaan heb ik MKB ondernemers vanuit verschillende invalshoeken begeleid en bij veel bedrijven in verschillende fases en uit verschillende branches in de keuken mogen kijken. Eerst in de rol van fusie en overname adviseur (Adcorporate), later als aandeelhouder en commissaris namens een investeringsfonds (LIOF). 

 

Hiermee heb ik gezien en geleerd voor welke uitdagingen MKB ondernemers staan in het opstarten en laten groeien van hun bedrijf. Vanuit mijn financieel en strategische achtergrond sta ik ondernemers graag bij in de fases dat zij een stap zetten met hun bedrijf. Dit kan zijn bij de marktintroductie en het aantrekken van financiering, het houden van grip op o.a. liquiditeit en marges in de groeifase tot het verkoop klaar maken en overdragen van de onderneming.

 

Groeien is geen project,

Groeien is een proces.

 

Marjon Cremers MSc